Her Öğüne Uygun Bir Lezzet

Tulum peyniri, beyaz peynir, dil peyniri ve kaşar peynir olmak üzere dört farklı peyniri tek bir tepside buluşturan 4 peynirli börek, iftardan sahura, altın günlerinden günlük atıştırmalıklara kadar her ana uyum sağlayacak doyurucu bir lezzet.

MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 100 gr ezilmiş Erzincan tulum peyniri
  • 100 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 100 gr doğranmış dil peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • ½ su bardağı su
  • ½ paket susam

YAPILIŞI

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. En son suyu ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin. Tepsiyi yağlayın. Yufkayı fazlalıklar tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Kaşıkla sıvı harçtan alıp yufkanın yüzeyine yayın. 2. yufkayı 4-5 parçaya ayırarak yüzeye yayın, üstüne tekrar sıvı harçtan sürün. 3. yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. 4. yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra tüm peynirleri karıştırarak yüzeye yayın. 5. yufkayı yine aynı şekilde üzerine koyun ve harcı yufkanın yüzeyine sürün. Son olarak en alta koyduğunuz yufkanın kenarlarını son yufkanın üstüne kapatın.  Kalan harcı üstüne sürün ve birkaç yerden çatalla delin. Tüm yüzeye susam serpip 200 derece fırında 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınınca keserek servis yapın.

Herkese Afiyet Olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*