baklalı enginar
“Suyunu tamamen, zeytinyağını kısmen çekmesi önemlidir.”

Tam Bir Sağlık Deposu!

Birçok insan tarafından pek sevilmese de aslında tam bir sağlık deposu olan ve şimdi tam da mevsimini süren bakla ve enginarın bir araya geldiğinde nasıl harikalar yaratacağını bir düşünün!

Bu güzel günde vücudunuza ve sofranıza iyi davranmanızı sağlayacak bu harika tarif için şöyle buyurun:

MALZEMELER

  • 6 adet enginar
  • 300 gr yeşil bakla
  • 250 gr iç bakla
  • 2 adet havuç
  • 7 adet yeşil soğan
  • 2 adet limon
  • Zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Dereotu

YAPILIŞI

Enginarları yarım limon ve 1 su bardağı su ile 10-15 dk pişirin. Havuçları soyup halka halka doğrayın. Baklaların kılçıklarını ayıklayın. Yeşil soğanları ince ince doğrayın. Tavayı ocakta önce ısıtın, sonra 1 su bardağı zeytinyağı ilave edin. Havuçları koyup biraz tuz serperek pişirin ve güzel bir renk almalarını sağlayın.

İç baklayı ilave ederek 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, 1 bardak su koyarak kısık ateşte pişirin. Havuç ve iç baklaları haşlanan enginarların ortasına yerleştirin. Yüksek olmayan yayvan bir tencereye önce enginarları, etrafına da baklaları dizin. Doğranmış yeşil soğanları hem enginarların hem baklaların üzerine serpin. 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, yarım su bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte, lokum gibi olana kadar pişirin. Suyunu tamamen, zeytinyağını kısmen çekmesi önemlidir. Servis tabağına alırken önce altına yeşil baklaları dizin. Üstüne enginarları yerleştirdikten sonra ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Şimdiden Afiyet Olsun! 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*