Biberiyeli Top Köfte & Mercimekli Pastırmalı Patates Püresi
Köfte ve Patatesin Efsaneleşen Aşkı!

Köfte ve Patatesin Efsaneleşen Aşkı…

Sofralarda çoğu zaman birlikte görmeye alışkın olduğumuz, çocukluğumuzdan beri en büyük tutkularımızdan ikisi olan, hatta birbirine uyumlu çiftler için de bir benzetme olarak kullanılan “Köfte ve Patates” bu Ramazan farklı bir sunumla karşınızda.

Biberiyeli Top Köfte

MALZEMELER

  • 400gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Pul biber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 8 adet biberiye (15 cm uzunluğunda)

YAPILIŞI

Kıymayı bir kaba koyup esmer şekeri, pul biberi ve tuzu ilave edin. Küp şeklinde incecik doğranmış soğanı da ekleyerek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak 15 cm uzunluğundaki biberiye dallarına dörder tane geçirin.

Önceden ısıtılmış tavaya yağı koyun, yağ kızınca biberiye dallarına geçirilmiş köfteleri çevire çevire kızartın. Yanında domates dilimleri ve püre ile servis edin.

Püre İçin Alternatifimiz ise Mercimekli Ve Pastırmalı

MALZEMELER

  • 200 gr yeşil mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Karabiber

Püre İçin:

  • 1 kg patates
  • 3 adet yumurta
  • 60 gr tereyağı
  • 60 gr parmesan
  • Muskat (hint cevizi)
  • 250gr, ½ cm kalınlığında kesilmiş çemensiz pastırma

YAPILIŞI

Mercimeği tencereye koyup 3 su bardağı su ekleyerek haşlayın. Soğanı ve havucu minik küp şeklinde doğrayın. Tava ısındıktan sonra zeytinyağını ilave edin. Soğanı ve havucu ekleyerek kavurun. Mercimek, küp şeklinde kesilmiş pastırma, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirmeye devam edin.

Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Yumurtaları, eritilmiş tereyağını, rende peyniri, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın. Sıkma torbasına koyarak, fırın kağıdı serilmiş tepsiye ortadan başlayıp daire oluşturarak sıkmaya devam edip ortası çukur yanları iki sıra halka olacak şekilde yanları yükseltin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin. Mercimeği tekrar ısıtıp fırından çıkardığınız pürenin ortasına kaşıkla doldurun ve sıcak sıcak servis yapın. Ortasına rulo şeklinde küçük bir pastırma yerleştirerek de servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*