Birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle Ramazan sofralarımızı şenlendiren Naciye Kesici’nin mutfağından yeni bir haber var.

Bulgur ve Mercimeğin Muhteşem Karması

Bulguru ve mercimeğiyle, soğanı, sarımsağı ve domatesiyle tam bir vitamin deposu olan Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası, hem leziz hem de besleyici bir alternatif sunuyor.

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • Karabiber, pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Öncelikle yıkanmış yeşil mercimek ve bulgur tencerede üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar haşlanır.

Bu esnada sosu için tavada ayçiçek yağı ve tereyağı eritilir, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak tavaya eklenerek kavrulur. Üzerine biber ve domates salçası da eklenip biraz daha kavrulduktan sonra rendelenmiş domates ilave edilir. Karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı nane de eklendikten sonra sos hazır olacaktır.

Sosun içine birkaç kepçe çorba suyundan ilave edilip karıştırıldıktan sonra sos çorbaya eklenir.

Çorba koyu olmuşsa tekrar su ilavesi yapabilirsiniz, en son çorbaya tuz eklenir ve 10 dakika daha pişirildikten sonra çorba servise hazır oluyor.

Afiyet Olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*