İftar Sonrası Çay Keyfinin Eşlikçisi: Buzluk Kurabiyesi
Sevilay’ın Mutfağı adıyla kurduğu markasıyla takipçilerinin damağını şenlendiren Sevilay Bağ, bu kez Bernardo takipçilerine özel, pratik ve leziz bir tarifle karşımızda.
Ramazan ayında, iftar sonrası çay keyfine eşlik edecek muhteşem bir tatlı alternatifi olan Buzluk Kurabiyesi için yapmanız gerekenlere hemen geçelim.

MALZEMELER:
- 125 gram tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını alıyoruz. Toz şekeri ilave edip mikserle çırpıyoruz. Ayçiçek yağı ve yumurtaları ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kabartma tozu, tarçın ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. En son olarak damla çikolata ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
Streç filmi tezgaha serip hamuru içine bırakıp rulo haline getiriyoruz ve buzluğa kaldırıyoruz. Eğer hemen pişirmek istiyorsanız 30 dakika buzlukta bekletin ki hamur kesilecek kıvama gelsin. Hemen yapmayacaksanız 2 aya kadar buzlukta bekleyebilir.
Kurabiyeyi pişirmeden 15 dakika önce buzluktan çıkarıyoruz ki yumuşasın. Keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dakika pişiriyoruz. Ilıması için 15 dakika beklettiğimiz buzluk kurabiyelerimizi kahve ile servis ediyoruz.
Afiyet Olsun…
Sevilay’ın Mutfağı’na ulaşan yolları da sizin için şöyle tarif edebiliriz:
YouTube: Sevilay’ın Mutfağı
Instagram: @sevilayin.mutfagi
Web Sitesi: www.sevilayinmutfagi.com