Sofranızı zengin ve bereketli kılacak Cevizli Dana Rulo yemeği, Ramazan’ın son iftar sofrasına çok yakışacak.

Malzemeler

  • 1200 gr dana eti
  • 1 demet maydanoz
  • 3 dilim ekmek
  • 2  adet yumurta
  • 1/2 lt süt
  • 40 gr ceviz
  • 250 gr taze kaşar
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber, tuz

YAPILIŞI

1200 gr dana etini yaklaşık 1 cm kalınlığında tek parça halinde, döverek dikdörtgen bir et hazırlatın. 3 dilim ekmeği rendeleyin, 2 dal biberinin yapraklarını ince ince kıyın. 2 yumurta ve karabiber ilave ederek hepsini yoğurun. Etin üzerini yağlayın, tuz serptikten sonra üzerine dilimlenmiş taze kaşar peynirlerini yerleştirin. Üstüne ekmekli karışımı yayın. İri parçaladığınız cevizi her tarafa eşit dağıtın.  En son, ince kıyılmış maydanozları serpin. Bir ucundan başlayarak rulo yapın. Mutfak ipi ile enine doğru birkaç yerinden bağlayın. 1-2 dal biberiye, 2-3 yaprak adaçayını iplerin arasına sıkıştırın. Üstüne tuz ve karabiber serpin.

Tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyun. Yağ kızdığında eti koyarak çevire çevire her tarafını mühürleyerek kızartın. Daha sonra sütü etin üstüne dökerek her tarafının sütle kaplanmasını sağlayın. Üstünü kapatarak kısık ateşte bir saat kadar pişirin. (Fırında da pişirebilirsiniz.) İlk yarım saat eti çevire çevire her tarafının eşit pişmesine özen gösterin. Pişirme süresinin sonunda süt krema gibi yoğun hale gelecektir. Etin piştiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatıp dinlendirin. Dibindeki sosun tuz ve biberini kontrol ederek gerek varsa ekleme yapıp, blender’dan geçirip pürüzsüz bir sos hazırlayın.

Eti servis tabağına alıp, dilimledikten sonra üzerine sosu gezdirerek servis yapın. Arzu ederseniz, ceviz yerine badem de kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun 🙂

1 comment

  1. emeğinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim bir çok yemeğinizi denedim ve mükemmel oldu bu paylaşımlar için çok teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*