Enginar, besin değeri yüksek bir sebze olmasına karşın lezzetine duyulan sempati oldukça azdır. Ama bu tarif en ön yargılı olana bile enginarı sevdirebilir.

Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet yumurta
  • 6 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 demet nane
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 limon
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, şeker

YAPILIŞI

Enginarların uç kısmından 2-3 cm kadar kestirerek, tüylü iç kısmını temizletin. İyice yıkadıktan sonra, iç malzemeler hazırlanırken kararmaması için limonlu suda bekletin. Derin bir kaba yıkanmış pirinci, ince ince kıyılmış nane, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı koyun. Yumurta, karabiber, tuz, şeker ve yarım su bardağı sızma zeytinyağı da koyup karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın.

Enginarları beklediği sudan çıkararak ortasını bu karışımla doldurun ve tencereye dizin. Bir çorba kaşığı unu bir bardak su ve kalan zeytinyağının yarısı ile karıştırarak enginarların üzerine gezdirin. Enginarların yarısına gelecek kadar su, tuz ve kalan zeytinyağını da ilave ederek suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin.

Enginarın, dış yapraklardan başlayıp tek tek koparılarak ve yaprakların etli kısımları sıyrılarak tüketilmesi haricinde, yapraklar yenmeyip doğrudan iç malzeme ve alt kısmı da kullanılabilir.

Afiyet Olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*