dana incik tarifi

Hafta Sonunun Tadına Yumuşacık Etle Varın

Çeşitli sebzeler ve baharatlarla çevrili, lokum kıvamında bir dana incik ile ailenizin ve konuklarınızın gönüllerini ve damaklarını fethetmeye hazır mısınız?

MALZEMELER

  • 6 adet kemikli dana incik
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 chili biber
  • 2 yemek kaşığı biberiye
  • 400 gr domates
  • 1 lt et suyu

YAPILIŞI

Un, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayın. İncikleri ilave ederek her tarafının unla kaplanmasını sağlayın. Tavayı ısıttıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Yağ kızınca etleri tavaya koyup yüksek ateşte kahverengimsi kabuk görüntüsü oluşana kadar kızartın (mühürleyin). Diğer tarafını da aynı şekilde kızarttıktan sonra bir tabağa alın.

Soğan, havuç, sarımsak, kereviz sapı ve biberi küçük küçük doğrayın; tavaya koyup karıştırarak biraz kavurun. İnce kıyılmış biberiye ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Et suyu, tuz ve karabiber de ekleyerek kaynatın.

Kaynadıktan sonra incikleri ilave edin ve kısık ateşte 2 saat pişirin. Servis tabağına alıp, biberiye ve havuçla süsleyerek püre ile birlikte servis edin.

Afiyet Olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*