erzincan çorbası

Doğu Anadolu’dan Tüten Lezzet

Aynı zamanda köfteli yoğurt çorbası olarak da bilinen, içeriğindeki çok sayıda malzemeyle oldukça sağlıklı, leziz ve doyurucu bir seçenek sunan Erzincan Çorbası, Ramazan sofralarına çok yakışacak.

MALZEMELER:

  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 kaşık un
  • Tuz, karabiber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Minik köfteler yapıp unlanmış bir kaba koyarak, sallayıp her tarafının unla kaplanmasını sağlayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyup soğanı minik küpler şeklinde doğrayıp kavurun.

Rendelenmiş domatesleri ilave ederek bir süre pişirdikten sonra, 8 su bardağı su ve tuz ekleyerek kaynatın. Erişteyi ve unlanmış köfteleri ilave edip pişirin. Ocaktan alıp, mikserle çırptığınız sarımsaklı yoğurdu kesilmemesi için, yavaşça karıştırarak ekleyin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Şimdiden Afiyet Olsun! 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*