fasulyeli bulgur pilavı

Bulgur Pilavı Fasulye ile Birleşiyor

Ramazan’ın gelişiyle iftar sofralarında da hareketlilik başladı. Sevdiklerimizle paylaştığımız güzel sofralarda her zamanki tariflerin dışına çıkıp biraz farklılık yaratmak isteyenler için Ramazan boyunca buradayız!

İlk güne özel sağlıklı ve leziz Fasulyeli Bulgur Pilavı tarifi için buradan buyurun.

MALZEMELER

  • 3 Kâse İri Bulgur
  • ½ kg Yeşil Fasulye
  • 6 Adet Kuru Soğan
  • 3 Adet Orta Boy Havuç
  • 200 gr Tereyağı
  • Pul Biber, Tuz
  • 5 Diş Sarımsak

YAPILIŞI

Fasulyeleri ve havuçları uzunlamasına ince ince kesin. Kaynayan suya koyarak yarı yarıya haşladıktan sonra çıkarıp soğuk suda bekletin. Tereyağının üçte birini tavaya koyup eriterek fasulyeleri, havuçları ve tuzunu ilave edip kavurun.

Diğer tereyağında da ay şeklinde doğradığınız soğanları yakmadan kavurun. Bulguru da ekleyip ateş üzerinde biraz karıştırdıktan sonra 4 kase sıcak su, pul biber ve tuz ekleyerek ağzını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.

5 dakika kadar sonra suyunu biraz çekince, kavrulmuş fasulye ve havucu ekleyin. Yavaşça bulgurla karıştırarak altını iyice kısıp yavaş yavaş demlenerek pişmesini sağlayın. Ocaktan indirdikten sonra sarımsağı ezerek pilava ekleyin ve yavaşça bir kez daha karıştırarak servise kadar demlendirin. Fasulyeli bulgur pilavı hazır! Şimdiden Afiyet Olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*