iç pilav saniye demirtaş

Saray Mutfağından Ramazan Sofranıza…

İster günlük sofralar ister kutlama yemekleri olsun, pilavın Türk mutfağında çok özel bir yeri vardır. Saray geleneğinden günümüze taşınan, yemeğin en sonunda sofraya getirilmesi sebebiyle “Sözkesen” adıyla da bilinen pilav, içine eklenen fıstık, kuş üzümü, maydanoz gibi malzemelerle de apayrı bir lezzete kavuşur.

Saniye Demirtaş Kayhan da misss_mutfagim isimli YouTube ve Instagram kanallarında böyle geleneksel ve modern tarifleri elinin lezzetiyle de birleştirerek hazırlıyor ve takipçileriyle paylaşıyor. Gelin saraylı bir tarif olan iç pilavı bir de Saniye Hanımdan dinleyelim.

MALZEMELER

  • 2 buçuk su bardağı pirinç
  • 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Öncelikle tavamıza 3/4 yemek kaşığı sıvıyağ alıp dolmalık fıstıklarımızı kavuruyoruz. Rendelenmiş havuçlarımızı da ekleyip yumuşadıktan sonra üzerine, yarım saat sıcak suda bekletilmiş kuş üzümlerini ekliyoruz. İyice kavurduktan sonra yıkadığımız ve sıcak suda yarım saat beklettiğimiz pirinçlerimizi ekliyoruz. Daha sonra üç buçuk su bardağı su ilave edip tuzunu, tarçınını ve karabiberini de katıp kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra da ağzını kapatıp 15 dakika pilavımızı dinlendiriyoruz.

Hepinize Afiyet Olsun:)

Saniye Hanımın Bernardo döküm tencerede pişen tane tane iç pilavının videolu tarifi için de sizi aşağıdaki videoyu izlemeye davet ediyoruz:

YouTube: misss_mutfagim

Instagram: misss_mutfagim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*