kıtır ekmekli somon tarifi
Tüm vücudun koruyucusu olan somon balığını, Ramazan sofranızdan da eksik etmeyin!

Çok Yönlü ve Çok Sağlıklı Bir Balık: Somon

Balık denildiğinde herkesin aklına ilk gelen Omega 3 olur. Nitekim vücudumuz tarafından üretilemeyen bu yağ asidi vücuda oldukça faydalıdır. Düzenli ve dengeli tüketildiği takdirde kalbe, beyne, mideye ve hatta cilde çok iyi bakar.

İçerdiği protein, yağ asitleri, vitamin ve minerallerle baştan aşağıya tüm vücudun koruyucusu olan somon balığını, Ramazan sofranızdan da eksik etmeyin diye bugünkü tarifimizi ona ayırdık. Kıtır ekmeklerin süslediği, hazırlaması da oldukça kolay olan balığınızla ailenize sağlıklı bir iftar ziyafeti çektirmeye hazır mısınız?

MALZEMELER

  • 4 somon dilimi
  • 4 dilim ekmek
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 dal biberiye
  • 2 dal kekik
  • Yarım limon kabuğu
  • Karabiber
  • Zeytinyağı, tuz

YAPILIŞI

Ekmekleri küp küp doğrayın. Tüm yeşillikleri ve malzemeleri ilave edin ve çok incelmeyecek şekilde rondodan geçirin. Somonları tuzlayın. Hazırladığınız karışımı somon dilimlerinin üzerine koyup elinizle bastırarak kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine çok az limon kabuğu rendeleyip yanında garnitürle sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*