Bazen içimizi ısıtır, bazen midemize giren bi’ lokma sıvıdır çorba. Zengin bir skalaya sahip çorba kültürümüz, bize hem şifa hem lezzet anlamında çok şey vadeder.

Kremalı mantar çorbası da doyurucu içeriği ile damağınızda zengin bir tat bırakacak çorbalardan biri.

MALZEMELER

  • 300 gr mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber, tuz
  • 2-3 dilim ekmek

YAPILIŞI

Mantarları nemli bir kağıt havluyla silin ve musluğun altında çok su emmesini engelleyecek şekilde hızlıca yıkayın. Saplarını şapka kısımlarından ayırın.

Şapkalarını ince ince doğrayın ve iki yemek kaşığı tereyağında biraz tuz ekleyerek kavurun. Saplarını ve soğanı ayrı bir yere minik minik küp şeklinde doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyup önce soğanları  ilave ederek bir süre pişirdikten sonra pembeleşmesine yakın mantar saplarını ilave edin ve kavruluncaya kadar pişirin.

Tencerede bir kaşık tereyağını eritin, içine un ekleyip karıştırarak yakmadan kavurun. Daha sonra bir taraftan kaynamış su eklerken, aynı zamanda çırpma teliyle çırparak pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya ve pişirmeye devam edin. Kavrulmuş soğan, mantar, tuz ve sütü ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp karabiber ilave edip karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kıtır ekmek-kruton ilave ederek servis yapın.

Kruton yapımı:

Köy ekmeği tarzında 2-3 dilim ekmeği küp küp doğrayın. Tavaya koyduğunuz zeytinyağına 2-3 diş sarımsağı bütün olarak atıp yakmadan biraz karıştırarak aromasının yağa geçmesini sağlayın. Daha sonra yağdan çıkarın. Ekmek parçalarını ilave ederek yakmadan iyice kızarıp kavrulmasını sağlayın. Daha sonra servisten hemen önce çorbanın üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*