kuru domatesli patlıcanlı fırın makarna

Makarna Severlere Özel Bol Sebzeli Alternatif

Çocukluğumuzdan itibaren beslenme alışkanlığımızda ve damak tadımızda ayrı bir yeri olan makarnayı bir de domates ve patlıcanla beraber deneyimlemek ister misiniz?

MALZEMELER

  • 400 gr makarna
  • 2 orta boy patlıcan
  • 120 gr kuru domates
  • 200 gr domates suyu
  • 100 gr taze kaşar
  • 100 gr parmesan
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 6-7 yaprak fesleğen
  • Birkaç dal taze kekik veya kurusu
  • 1 diş sarımsak
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Kuru domatesleri 10-15 dakika sıcak suda yumuşaması için bekletin. Patlıcanları 1’er cm’lik küp şeklinde, havuçları ve soğanı ise minik küp şeklinde doğrayın.

Tavaya zeytinyağını koyup sarımsağı ezip veya rendeleyerek ekleyin. Yağ ısınır ısınmaz (sarımsağın aromatik kokusu yayılınca) sarımsak yanmadan ince doğranmış soğanları ekleyin, karıştırarak pembeleşmesini sağlayın. Havuçları ve patlıcanları ekleyip kızarana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kuru domatesleri, fesleğen ve kekiği ilave edin. Patlıcanlar kızarınca bir tabağa alın.

Tavaya biraz zeytinyağı koyarak, bu defa domates suyu ve kabukları soyulmuş dörde bölünmüş domatesleri yarım ateşte 15-20 dakika pişirin. Sos pişerken makarna suyunu kaynatıp içine biraz tuz ilave ettikten sonra makarnayı haşlayın. Paketin üzerindeki pişme süresinden 2 dakika önce süzün. 3 -4 kaşık makarna suyunu ayırın.

Makarnayı, patlıcan ve domates sosuyla birlikte karıştırın. Sosu katı ise ayırdığınız 3-4 kaşık makarna suyunu ilave edebilirsiniz. Doğranmış taze kaşarın ve rendelenmiş parmesan peynirin yarısını ve karabiberi ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Yağlanmış fırın kabına koyarak üstüne kalan taze kaşar ve parmesanı ilave edin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirin. Peynir kızarıp güzel bir kabuk oluşturunca fırını kapatın. Makarnanın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak fırında 15 dakika ılımaya bıraktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*