Acı, ekşi ve tatlıyı tek kâsede buluşturup damağınıza yakışır bir lezzet sunan Mayonez Hardal Portakal Soslu Salata ile sofranıza renk katın.

Salata konusunda bildiğiniz bazı şeylere birkaç ekleme yapmaya hazır mısınız?

MALZEMELER

  • 1 adet kıvırcık marul
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 250 gr cherry domates
  • Kırmızı lahana

Sos İçin:

  • 150 gr mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 portakal
  • Tuz

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri iyice yıkadıktan sonra kurulayın. Rahat karıştırılacak geniş bir kap içine önce marulları doğrayın. Maydanoz ve dereotunun sadece yapraklarını doğramadan marullara ilave edin. Yeşil soğanı halka şeklinde, kırmızı lahanayı ince ince kıyarak diğer malzemelere ekleyin.

Domatesleri ikiye bölerek ilave edin. Bir kasede mayonez, hardal, bir portakalın suyunu, sirke ve tuzu çırpma teli ile iyice çırparak salatanın üzerine dökün.

Birkaç cherry domatesi bütün olarak salatanın üzerine yerleştirin. Portakalı halka şeklinde dilimleyerek salata tabağının bir köşesine uygun bulduğunuz şekilde yerleştirin.

Salatanız hazır. Afiyet Olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*