pancarlı kuskus salatası

Geleneksel Kuskus Modern Bir Yorum

Ramazan ayının ikinci gününde hem hafif hem de doyurucu bir salataya ihtiyacınız varsa, Pancarlı Kuskus Salatası her yönüyle tam size göre!

MALZEMELER:

  • 250 gr Kuskus
  • 2 Adet Pancar
  • 1 Adet Marul
  • 2-3 Adet Yeşil Soğan
  • Birkaç Dal Nane
  • Birkaç Dal Dereotu
  • 3 Adet Kornişon Turşu
  • 1 Kırmızı Dolmalık Biber
  • Birkaç Tane Zeytin

Sos İçin:

  • Sızma Zeytinyağı
  • Limon Suyu
  • Nar Ekşisi
  • 1 Diş Sarımsak

YAPILIŞI

Pancarları soyup dilimleyin. Tencereye su koyup tuzu ve pancarları ekleyin. Kaynayınca kuskusu da içine koyup haşlayın. Az pişmiş kıvama gelince pancarları ve kuskusu süzün. Tüm yeşillikleri ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.

Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve rendelenmiş sarımsağı tuz ekleyerek çatalla çırpın. Geniş bir kaseye tüm malzemeleri koyun ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek iyice karıştırın. Servis tabağına alarak üzerini pancar dilimleriyle ve zeytinlerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*