Hafif tatlıların müdavimlerinin çok sevdiği tatlılardan biri olan Panna Cotta, İtalyan mutfağından çıkıp akşam yemeği sonrası tatlı sohbetlerinize eşlik etmeye geliyor.

Aromasını vanilyadan alan, orijinalinin aksine içinde jelatin bulunmayan bu tarifle sağlıklı ve lezzetli birkaç dakikaya ne dersiniz?

MALZEMELER

  • 300 ml krema
  • 125 ml süt
  • 70 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta akı
  • 1/2 vanilya çubuğu
  • 1 fiske tuz

Sos için

  • 300 gr çilek veya frambuaz
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Tencereye sütü, kremayı, toz şekeri koyun ve bir fiske tuz ilave edin. Vanilya çubuğunu bıçakla uzunlamasına çizerek içini açın ve içindeki tohumları bıçağın ucuyla kazıyarak alıp tencereye ilave edin. Çubuğu da tencereye koyarak karıştıra karıştıra kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Vanilya çubuğunu içinden çıkarın. Oda sıcaklığına geldiği zaman 2 yumurta akını ayrı bir yerde çırptıktan sonra ilave edin ve çırpma teli ile iyice karıştırın.

Harcı 4 adet fırın kabına koyduktan sonra, bunları içine alacak derin bir kap içine yerleştirin. Panna cotta kaplarının yarısına gelecek kadar kaba kaynar su koyarak 140 derece fırında 1 saat pişirin. Çıkardıktan sonra etrafındaki sıcak suyu boşaltılıp soğuk su koyarak aynı şekilde buzdolabına koyup 2 saat soğumasını bekledikten sonra servis yapın.

Bu arada meyveyi ve pudra şekerini bir tavaya koyup ocakta karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

Şeker eriyince ocaktan alıp rondodan geçirin. Soğuduktan sonra kaplarından rahat çıkması için sıcak su dolu bir kaseye batırıp birkaç saniye bekledikten sonra çıkarın. Bıçakla dikkatli bir şekilde kabın yan duvarlarından ayrılmasını sağladıktan sonra servis yapılacak tabağa ters çevirin. Üzerini meyve sosu ile süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*