paşazade tatlısı figen ararat

Kemalpaşayı Hiç Böyle Görmediniz!

2019 Ramazan’ının ikinci cumasında tatlı yiyip tatlı konuşmalık bir tarif bir kez daha Figen Ararat’tan geliyor.

Bereketli, ekonomik, kolay, lezzetli ve ihtişamlı bir tatlı arıyorsanız işte tam size göre bir tarif. Marketten çok ucuza alabileceğiniz Kemalpaşa tatlısı bambaşka bir boyuta geçiyor.  Muhallebili kreması ile şerbetli tatlı daha hafif ve lezzetli bir hal alırken görünümüyle de gözlere hitap ediyor. Hiç beklemeden çok kısa bir sürede iftara yetiştirebileceğiniz bir tarif olan “ Paşazade Tatlısı” ile, sofralarınız da tıpkı bu tatlı gibi tatlı sohbetlerle ve mutlulukla dolsun, taşsın. Hayırlı Ramazanlar.

Sevgilerimle,

Figen Ararat

MALZEMELER

  • 1 paket hazır Kemalpaşa tatlısı

Muhallebili kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı un (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti

YAPILIŞI

Satın aldığımız Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlıyoruz. Ben çok tatlı olmaması için şeker oranını düşürdüm. Pakette 850 gr. şeker yazıyordu 700 gr. şeker koydum 1250 ml suya. Şeker ve suyu tencereye koyup da ocakta şeker eriyip şerbet kaynayınca Kemalpaşa tatlılarını tencereye atıyoruz ocağı kısık ateşe düşürüyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pişiriyoruz. Kemalpaşa tatlılarının erimelerine dikkat edin bu yüzden kısık ateşte pişirin. Pişen Kemalpaşa tatlılarını şerbetten çıkarıp soğumaya bırakın.

Kemalpaşa tatlıları soğurken muhallebili kremasını yapalım.

Sütü tencereye koyup üzerine unu ve şekeri koyup sürekli karıştırarak kısık ateşte koyu kıvamda muhallebi yapıyoruz. Muhallebiden baloncuklar çıkıp kıvamı koyulaşınca 1 dakika daha pişirip soğuması için bir kaba alıyoruz. Muhallebicinin üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutuyoruz. Soğuyan muhallebiyi buzdolabına alıp iyice soğumasını bekliyoruz. Çok iyi soğumuş Kemalpaşa tatlılarını yatay olarak ortadan kesiyoruz. Soğumuş muhallebinin içine 1 poşet kremşanti (paketin içindeki 1 poşeti) ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Hazırladığımız muhallebili kremayı sıkma torbasına alarak ortadan kestiğimiz Kemal paşa tatlısının yarısının üzerine sıkıyoruz. Tatlının diğer parçasında üzerine koyarak en üste biraz daha krema sıkıyoruz. Ve en üste toz Antep fıstığı serpiyoruz.

İşte tüm ihtişamıyla “ Paşazade Tatlısı” hazır. Afiyet olsun:)

YouTube: Figen Ararat

Instagram: @figenararat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*