Hamur işleri, hala yemek kültürümüzün önemli parçalarından biri. Kahvaltılara, akşam yemeklerine, altın günlerine, pikniklere ve çok daha fazlasına eşlik eden cevizli lokum da bunlardan biri. Ama o bu kez, genellikle pizzaların üzerinde görmeye alışkın olduğumuz bir sos olan pesto sosuyla birleşiyor. Bu sayede de damağınızda farklı bir tat bırakıyor.

Yeni lezzetler deneyimlemeye yeterince açıksanız, sizi Pesto Soslu Çörek tarifimizle tanıştırmak isteriz.

MALZEMELER

  • 300-400 gr un (3-4 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı pesto sos
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya (Instant mayayı suda eritmeye gerek yoktur. Eğer aktif kuru maya kullanacaksanız 15 dk ılık suda erittikten sonra kullanmalısınız.)

YAPILIŞI

Geniş yayvan bir kapta iki su bardağı unu, diğer kuru malzemelerle karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Ortasına suyu koyarak yavaş yavaş yanlardan unu ortaya doğru alarak hamuru yapmaya başlayın. Tüm malzemeyle cıvık bir hamur meydana geldikten sonra unun geri kalanını yavaş yavaş hamura ilave ederek kontrollü bir şekilde hamuru normal kıvamına (yumuşak, ele hafifçe yapışan bir kıvama gelene kadar) yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Ortası delik, yayvan kek kalıbını veya fırın kabını yağlayıp unlayın, fırını 170 dereceye ayarlayın.

Hamurunuz kabardığında elinizi unlayarak hamuru unlanmış tezgaha alın ve hafifçe tekrar yoğurun hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açtıktan sonra üzerine pesto sosunu sürün. Dövülmüş cevizi de serperek rulo yapın. 4-5 cm kalınlığında dilimler keserek dik, hafif bitişik bir şekilde kek kalıbına veya fırın kabına dizin. 170 derecede fırına koyarak 30 dakika pişirin. Alt ve üstün pişmesini takip ederek fırın özelliğinize göre her iki tarafın da pişmesini sağlayın.

Afiyet Olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*