Pilav Osmanlı’dan bu yana yemek masalarına en son konulan, assolist gibi bir yemek olarak sofra kültürümüzde önemli bir yer tutar. Nişastalı yapısı nedeniyle de pirincin güzel pişmesini ve tane tane olmasını sağlamak, gerçek bir ustalık ister. Bu nedenle bir bakıma, “pirinç pilavını tane tane pişirebilen her yemeği pişirir” diye düşünülür.

Pilav Yapmayı Öğrenmeye Hazır Mısınız?

YouTube kanalında hazırladığı yemeklerle ustalığını kanıtlayan Naciye Kesici de Şehriyeli Pirinç Pilavı tarifinde tane tane bir pilav yapımını tüm püf noktalarıyla anlatıyor.

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tuz (pirinçleri suda bekletirken kullanacağız)
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su (pirinçleri bekletirken kullanacağız)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye veya tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Pirinçleri tuzlu sıcak suda yarım saat bekletiyor ve süzüyoruz. Tencereye tereyağı ve ayçiçek yağını koyup arpa şehriyeleri kavuruyoruz. Sonra pirinçleri ekleyerek onları da kavuruyoruz. Kavururken tuz da ekliyoruz.

Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak 2,5 su bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilavı pişiriyoruz.

Pilavın demlenmesi için kağıt havlu örtüp 10 dakika beklettikten sonra pilavımız servise hazır olacaktır.

Afiyet Olsun:)

YouTube: N. Kesici

Instagram: naciyekesicimutfakta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*