Bir Latin Amerika Rüyası…

Güney Amerika’nın acısı bol ülkelerinden Meksika’ya özgü; dana, tavuk ya da karides gibi farklı etlerden yapılan bir yemek olan fajita (fahita), Sevilay’ın Mutfağı’ndan çıkan bir tarifle sofranızı süslesin.

MALZEMELER

  • 750 gram tavuk göğsü
  • ½ çay bardağı süt
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Sebzesi İçin:

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşilbiber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet küp şeker
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber (isteğe göre)
  • Tuz

Servisi İçin:

  • Tortilla ekmeği ya da lavaş

YAPILIŞI

Tavukları marine etmek için süt, zeytinyağı, sarımsak, sirke, baharatlar ve tuzu bir kasede karıştırıyoruz. Tavukları sosun içine atıp güzelce harmanlıyoruz. En az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Tavayı güzelce ısıtıyoruz.  Tavukları kızgın tavada kızartıyoruz.

Soğanı ince ince piyazlık; biberleri ise julyen şeklinde doğruyoruz. Tavukları pişirdiğimiz tavanın içine çok az yağ ekleyip tüm sebzeleri yüksek ateşte soteliyoruz. Soğanların karamelize olması için şeker ekliyoruz. Sebzeler diriliğini kaybedince tereyağı ile lezzetlendiriyoruz. Karabiber ve tuz katıp ocağın altını kapatıyoruz.

Pişirdiğimiz tavukları julyen şeklinde kesip sebzelerin üzerine yerleştiriyoruz. Tortilla ya da lavaş ekmeği ile servis ediyoruz.

Herkese Afiyet Olsun:)

Sevilay’ın Mutfağı’na ulaşan yolları da sizin için şöyle tarif edebiliriz:

YouTube: Sevilay’ın Mutfağı

Instagram: @sevilayin.mutfagi

Web Sitesi: www.sevilayinmutfagi.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*