Bugün sizlerle yaz aylarının en çok tercih edilen lezzetli ve pratik yemeklerinden biri olan taze fasulyenin tarifini paylaşmak istiyorum. Bernardo’dan almış olduğum döküm tencere ile lokum gibi pişti. Akşam yemeği sofralarına uygun, hafif ve sağlıklı olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.✌

MALZEMELER

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 2 orta boy yemeklik soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kilo taze fasulye
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI

Tenceremize öncelikle yarım çay bardağı sıvı yağ alıyoruz. Üzerine kuşbaşı doğranmış etimizi de koyup etimiz sulanıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Yemeklik doğradığımız kuru soğanları da ekleyip kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı salçayı da ekledikten sonra temizlenmiş doğranmış yeşil fasulyelerimizi, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavuruyoruz. Rendelenmiş domatesler ve 1 su bardağı suyu ekleyip kapağını tekrar kapatıyoruz. Yumuşayıp istediğiniz kıvama gelince de tuzunu ilave ediyoruz.

Afiyet olsun 🙂

YouTube: misss_mutfagim

Instagram: misss_mutfagim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*